Purple Heart Set Pointer

dimarts, 20 de maig del 2014

Què hi ha d’innat i què hi ha d’adquirit en el comportament dels nens?

L’aprenentatge es produeix pel propi descobriment, per observació o imitació de la conducta dels altres, o per comunicació i ensenyament. Per tant, hi ha comportaments innats i adquirits.

El comportament innat és aquell que està inscrit en la informació genètica que un individu rep dels seus progenitors i que transmetrà al seus descendents per la mateixa via; n’hi ha de dos tipus: els reflexos i els instints.

Per contra, el comportament adquirit és fruit de l’experiència i s’obté per mitjà de l’aprenentatge, procés pel qual adquirim informació i nous comportaments d’una manera més o menys permanent per tal d’utilitzar-los quan els necessitem.

Finalment, remarcar que els nens aprenen molt, sobretot en els primers quatre anys de la seva vida. Gràcies a la família, a l’escola, a les amistats i la societat amb la qual es relacionen adquireixen costums, aprenen una cultura i a conviure amb la resta. 

Per tant, en el comportament adquirit és on podem desenvolupar la nostra tasca com a pares i docents, amb la finalitat que els nens aprenguin el màxim possible en aquesta etapa. 


3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola som el grup del bloc "El desenvolupament infantil FPDL" (http://eldesenvolupamentdelinfantfpd.blogspot.com.es/) Després de llegir l'article que hi ha d'innat i què hi ha d'adquirit en el comportament dels nens, ens agradaria saber si vosaltres penseu que si la família és l'element clau per a què els nens i les nenes adquireixin un correcte comportament?

      Elimina
    2. Hola,
      Respecte a la vostra pregunta, tal i com explica l’article, creiem que la família és el major element clau per a adquirir un correcte comportament. Tot i això, creiem que hi ha altres elements claus, com són l’escola, les amistats i la societat en general.

      Salut!

      Elimina