Purple Heart Set Pointer

dimarts, 20 de maig del 2014

El desenvolupament dels nens de 0 a 6 anys

Benvolguts pares i mares, amb la finalitat que aprenguin tot allò que els inquieta i no tinguin dubtes sobre el desenvolupament dels seus fills de 0 a 6 anys, els fem arribar el següent escrit.
En aquest article els proposem algunes webs i llibres que trobem que poden ser del seu interès.

Les primeres webs que considerem imprescindibles consultar són les següents:

Com poden apreciar, en el primer document es mostren les pautes que indiquen l’evolució dels infants d’entre 0 i 3 anys. En canvi, en el segon document s’expliciten els quatre tipus de desenvolupament (dels 3 als 6 anys), juntament amb els signes d’alerta corresponents.

I per acabar amb les pàgines web, adjuntem la que es mostra a continuació:


En aquesta web, trobem una “Guía del desarrollo infantil desde el nacimiento hasta los seis años”. L’interessant d’aquest recurs és que incorpora apartats dedicats a què poden fer els pares en relació a l’alimentació, el dormir, la higiene, la comunicació i el joc.

Pel que fa als llibres, considerem rellevants els que proposem a continuació:

·     GILLHAM, B. & PLUNKETT, K. (1985). Desarrollo infantil: desde la concepción   a la edad escolar. Morata.

·     MARTÍNEZ CRIADO, G. (1998). El juego y el desarrollo infantil. Octaedro.
·     BUZAN, T. Baby brain. El método más efectivo para potenciar el desarrollo de   tu bebé. Grijalbo.

El primer llibre resumeix la visió actual del desenvolupament infantil. És un llibre sense tecnicismes, on es tracten diversos temes d’interès, com ara: el desenvolupament de la intel·ligència, els dibuixos infantils, la preparació per a la lectura, etc.
El segon llibre citat remarca la importància fonamental del joc en l’etapa d’educació infantil i en l’adolescència, ja que aquest instrueix i educa. I finalment, l’última cita és un llibre on s’ofereixen entreteniments amb els quals els pares podeu estimular les habilitats dels vostres fills.

Esperem que tota aquesta informació els ho hagi estat força interessant i puguin emprar-la durant el dia a dia del desenvolupament dels seus fills. 

2 comentaris:

  1. Hola som el grup del bloc “El desenvolupament infantil FPDL” (http://eldesenvolupamentdelinfantfpd.blogspot.com.es/) Després de llegir l'article el desenvolupament dels seus fills/es de 0 a 6 anys, ens agradaria saber quin llibre o pagina web, penseu que engloba més profundament les bases per a un desenvolupament harmònic i saludable, a nivell físic, psicològic i emocional? I per què?

    ResponElimina
  2. Hola!
    Com bé hem dit anteriorment en aquesta entrada, considerem que les pagines webs mes importants i per tant les que engloben més profundament les bases per a un desenvolupament harmònic i saludable són els dos primers links.
    Com bé haureu vist, aquestes pàgines ens parlen dels aspectes més importats del desenvolupamnet dels nens/es del 0 als 6 anys com són:

    Desenvolupament psicomotriu i autonomia personal
    Desenvolupament vers les relacions amb l’entorn físic i social
    Desenvolupament de la comunicació i el llenguatge
    Desenvolupament motriu i perceptiu
    Desenvolupament cognitiu
    Desenvolupament social

    ResponElimina