Purple Heart Set Pointer

diumenge, 25 de maig del 2014

En el procés d’E/A, quin és el paper del/la mestre/a i quin el de l’alumne/a?

Estimats pares i mares, els volíem aclarir quin és el paper del/la mestre/a i quin el de l’alumnat, amb l’objectiu que puguem potenciar entre tots l’aprenentatge dels seus fills.

En el procés d’ensenyament i aprenentatge, el professor és qui desenvolupa la funció d’ensenyar, tot i que sempre s’aprèn dels nens. La tasca del professor és definir els continguts escolars i descriure les tasques que han de dur a terme els seus fills o filles. A més a més, prèviament a aquest procés, el professor sempre té en compte als alumnes als quals va adreçada l’activitat, ja que ha de saber quins coneixements previs tenen, modificar l’aprenentatge en el cas que sigui necessari (elegir un nou mètode apte per a les característiques dels alumnes) i finalment, analitzar les tasques o els continguts treballats a l’activitat.


Pel que fa a l’altre bàndol, el que els afecta més a vostès, dir que l’alumnat és el responsable de l’aprenentatge i qui finalment decideix si vol aprendre o no. Ja que l’alumne és el constructor dels seus propis processos d’aprenentatge a partir dels seus coneixements previs, les seves experiències i l’ajuda de l’ensenyament guiat pel docent. Per aquest motiu és tan important que l’alumne estigui motivat i vingui a l’escola amb ganes d’aprendre nous coneixements.

Per això, els animem a que donin el màxim suport als seus fills des de casa i els portin amb ganes per a que arribin contents, en ganes de treballar i exaltats per relacionar-se amb els companys de classe. Gràcies per la seva atenció!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada