Purple Heart Set Pointer

diumenge, 25 de maig del 2014

Concepció constructivista

Benvolguts pares i mares, els volem informar que a la nostra escola treballem a partir de la concepció constructivista. Per aquells que no saben de que tracta aquesta concepció, els hi farem una breu explicació.

La concepció constructivista parteix dels coneixements previs de l’alumnat, afavorint així la construcció de significats i l’atribució de sentit. Creiem que fins ara és de les concepcions més bones que existeixen, ja que està comprovat que afavorir l’aprenentatge significatiu fa que els nens pensin per ells mateixos, reflexionin, etc.

Remarcar que emprant aquesta metodologia, el coneixement es construeix activament pel subjecte i no es rebut de manera passiva per l’ambient; cosa que afavoreix un bon emmagatzematge de la informació.

El procés que ha de dur a terme l’infant per a construir aprenentatge amb significats nous és el següent:
1. Canviar els esquemes de coneixements que tenia prèviament.
2. Introduir nous elements o establir noves relacions entre aquests.
3. Ampliar o ajustar els esquemes.


Finalment, dir que com a qualsevol forma d’aprenentatge té una gran rellevància la motivació i l’interès per part de l’alumne.      
I ja per acabar, alguns consells per tal que ho puguin aplicar a casa són: plantejar problemes; repassar els coneixements assolits per a tindre una base sòlida de conceptes bàsics; oferir-los suport en el moment que el necessitin; deixar-los temps suficient per realitzar les activitats...

Com sempre, si tenen algun dubte o volen saber més sobre com apliquem el constructivisme a l’aula, no dubtin a contactar amb nosaltres, ja que estem a la seva disposició. Gràcies per la seva col·laboració!

2 comentaris:

  1. Hola som el grup del bloc “El desenvolupament infantil FPDL” (http://eldesenvolupamentdelinfantfpd.blogspot.com.es/)
    Després de llegir l’article, penseu que és important potenciar l’autoestima i valorar l’esforç realitzat dels alumnes, per a desenvolupar una concepció constructivista adequada?

    ResponElimina
  2. Hola!
    Creiem que tan per a desenvolupar una concepció constructivista o no, és important potenciar l'autoestima i valorar l'esforç realitzat dels alumnes dia a dia.

    ResponElimina